EXE laser erbjuder tatueringsborttagning med Sveriges mest effektiva, kraftfulla och skonsamma laserutrustning, Q-terra Q10.

 • Gratis konsultation
 • Snabb, skonsam & effektiv behandling
 • Erfaren och välutbildad personal
 • Tatueringen försvinner helt
 • Före/efter foton

Utrustning – och varför den är betydelsefull (Läs mer)
Vid tatueringsborttagning är utrustningen avgörande för resultatet. Det krävs extremt korta laserpulser för att ta bort pigmentet utan att skada huden och en kraftfull maskin för att kunna ta bort tatueringen helt.


Behandlingen – hur går den till?

Inför den första behandlingen görs alltid en konsultation där vi går igenom dina speciella förutsättningar och önskemål. Självklart svarar vi på alla dina frågor och förklarar vad du kan förvänta dig. Vid konsultationen får du en personlig offert med pris för just din tatuering. Det blir ofta lägre än listpriset, särskilt om du vill ta bort flera tatueringar samtidigt. Konsultationen är alltid kostnadsfri.

• Förberedelser inför behandling (Läs mer)

Före
• Konsultation – för Din säkerhet
• Certifierad Personal
• Vanliga frågor


Vad händer vid tatueringsborttagning?
Vid laserbehandlingen tränger ljuspulserna in i huden och reagerar med tatueringens pigment, som finfördelas till mikroskopiska partiklar och tas bort av kroppens immunförsvar. Själva behandlingen går på några sekunder och med för- och efterbehandling är man oftast klar på en halvtimme. När du går får du med dig en noggrann eftervårdsinstruktion och en vårdande kräm. Har du frågor finns vi alltid tillgängliga för support.

Eftervård
Det är viktigt att du följer eftervårdsinstruktionen och kyler tatueringen ordentligt. Då kortas återhämtningstiden väsentligt och risken för komplikationer är ytterst liten. Efter behandling hos EXE laser kan de flesta vänta sig en lätt svullnad och rodnad i några dagar. Små blåmärken är också vanligt men blåsor är sällsynta. Saknar du din eftervårdsinstruktion? Kontakta oss så skickar vi en ny!

Gör det ont?
Behandlingen upplevs väldigt olika, allt ifrån en pirrande känsla till ganska smärtsam men de flesta tycker att det går bra eftersom den är över på några sekunder. Med en bedövande kräm (Emla/Tapin) går det alltid bra, så vi rekommenderar helt enkelt alla att använda det. Några upplever faktiskt rädslan för smärtan som betydligt värre än själva behandlingen men vi gör allt vi kan för att ge dig en så trygg upplevelse som möjligt.

Hur ofta?
Eftersom maskinen är effektiv får man bra effekt på pigmentet under lång tid och det räcker att upprepa behandlingen var tolfte vecka. Våra behandlingar räcker alltså 50-100% längre än de flesta andras. Det är mängden pigment och immunförsvarets förmåga att ta bort pigmentresterna som avgör hur snabbt tatueringen försvinner, så det hjälper inte att behandla oftare.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?
Alla människor och alla tatueringar är olika, så det blir resultaten också. En del tatueringar går bort på fyra behandlingar och andra kanske behöver tio eller fler. Vi tar ett foto före varje behandling och skickar gärna en kopia om du vill, så att du kan jämföra det senaste med det första.

Social påverkan
Efter laserbehandlingen är det vanligt att man utsätts för påverkan av familjemedlemmar och bekanta som har egna uppfattningar om hur fort tatueringen borde försvinna och hur huden ska reagera. Kom ihåg att vi på EXE laser har gjort tusentals behandlingar och följt upp resultaten. Vi har erfarenhet och kunskap om vad som händer när du blivit behandlad med vår maskin.

”Sett på TV”
Många har blivit oroliga efter att ha sett dokumentärer på TV eller youtube där tatuerade personer fått fruktansvärda smärtor och svullnader både vid och efter laserbehandling. Vanligtvis rör det sig om behandlingar gjorda för många år sen med den teknik och kunskap som var tillgänglig då. Efter en behandling med Q-terra Q10 och vår eftervård är det en helt annan sak och oftast är tatueringen bara lite svullen och röd några dagar. Det är sällan förknippat med besvärande svullnad eller smärta. Många av våra kunder går direkt till jobbet efter behandlingen.


Vår utrustning – Q-terra Q10

 • Världens enda tvillingpuls-laser
 • Mycket snabba behandlingar
 • Kraftfull mot pigment – skonsam mot huden
 • Tar bort alla färger
 • Effektiv → få behandlingar →  låg kostnad

Vår utrustning är den mest avancerade och kraftfulla som finns idag och den enda med tvillingpuls. Vi har använt den ett flertal år och visat att vi kan ta bort tatueringar helt spårlöst. För att kunna behandla olika färger effektivt krävs en laser med motsatt färg mot tatueringen. Med sina fyra laserfärger kan Q-terra Q10 behandla alla vanliga tatueringsfärger. Läs mer om vår utrustning här


Du är i trygga händer

Vi samarbetar med en hudläkare och våra kolleger på Gedin Studio, Laserverket och ProSkin i Stockholm så metoder och kunskaper utvecklas ständigt. I nuläget har Erik landets längsta erfarenhet av att använda Q-terra Q10.

Vi har en behandlingsskadeförsäkring så även om alla våra kunskaper och säkerhetsåtgärder inte skulle räcka till finns det skydd för dig. Vi är medlemmar i Svenska Laser-Medicinska Sällskapet, SLMS och Svenska Estetikers Yrkesförbund, SEYF.

Vi uppfyller de krav som föreslås i ”Skönhetsutredningen” SOU 2015:100 gällande dokumentation och sekretess. Dina personliga uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen.

 • Certifierad personal
 • Lång erfarenhet
 • Utvecklingssamarbete
 • Behandlingsskadeförsäkring
 • Uppfyller gällande och kommande krav

Hos oss är du i trygga händer. Våra laserterapeuter är utbildade och certifierade av Synos, som även ger oss råd och support vid behov.