Kan alla behandlas?

– Nej, tyvärr. Om du av någon anledning (t ex medicinering) är överkänslig mot ljus eller om du har anlag för keloidärr eller blödarsjuka är det inte lämpligt att behandla med laser. Vi behandlar inte sjuka, minderåriga, gravida eller ammande och inte heller personer som p g a hår- eller hudtyp inte kommer att få fullt utbud av behandlingen.

Varför är det så viktigt att inte använda smink eller brun-utan-sol innan behandlingen?

– Produkterna lämnar fettrester i huden som reagerar med laserljuset och håller kvar värmeenergin i huden. Därmed ökar både obehag och risken för skador på vävnaden.

Gör det ont?

– Att ta bort hår är inte besvärande smärtsamt. Ofta känns små stickningar i hårsäckarna men på det stora hela är det en ganska behaglig upplevelse.

Hur blir huden efteråt?

– Normalt uppträder en mycket lätt rodnad av värmen under behandlingen och man blir känslig för t ex solbelysning efteråt. Förutsatt att du noga följer förberedelse- och eftervårds-instruktionerna är risken för komplikationer ytterst liten.

Försvinner håret verkligen permanent?

– Ja, de hårrötter som dödas under behandlingen är borta för alltid.

Hur många behandlingar behövs för att bli helt hårfri?

– Det beror på en mängd personliga egenskaper och ingen kan vara säker i förväg. För att underlätta processen erbjuder vi paket med 6 behandlingar till priset av 5.

Hur länge ska man vänta mellan behandlingarna?

– Tills håret växt ut ordentligt. Det brukar ta 4-6 veckor men varierar både från person till person och placering på kroppen.
– Du kan naturligtvis vänta ännu längre mellan behandlingarna utan att verkan försämras.

Ser man skillnad direkt?

– Håret reduceras direkt och man upplever sig ofta som närmast hårfri tills nya hår kommer in i tillväxtfasen.